Tuinderij De Groene Schakel
Samen maken we de wereld een beetje mooier

Dagbesteding op De Groene Schakel!

Met elkaar, ieder met zijn eigen mogelijkheden, maken we van de tuinderij De Groene Schakel een oase. Natuurervaring heeft een positieve invloed op de manier waarop onze hersenen informatie verwerken. Alleen al in de natuur zijn, heeft aantoonbare gunstige effecten op het herstel bij stress en ziekte. De Tuinderij De Groene Schakel is daarom een natuurlijke plek voor mensen die sociale contacten lastig vinden, die vast zijn gelopen en (tijdelijk) buiten het arbeidsproces zijn komen te staan.  Ook mensen die alleen voor de beleving komen zijn van harte welkom. 

De tuinderij De Groene Schakel is een werkplek voor 5/6 mensen met een zorgvraag die in de tuinderij betrokken worden bij alle activiteiten die erbij komen kijken. De groente zaaien, oogsten, verwerken en de verkoop er van. De activiteiten zijn zeer divers. Met slecht weer wordt er in de kas of werkruimte gewerkt. De begeleiding op de tuinderij kijkt samen met de zorgvrager waar de interesses liggen en wat voor hen mogelijk is om te doen. We zijn 50 weken per jaar open van dinsdag t/m vrijdag. 


We hebben plaats op de dagen: dinsdag t/m vrijdag.  (we zijn 2 weken rondom kerst gesloten).

ONS TEAM:

Cisca Smaling

Ik ben Cisca Smaling. Ik ben 54 jaar en heb meer dan 30 jaar ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijk beperking. Tot 2019 was ik directeur van zorgbedrijf Ostara op de zorgboerderij De Kleine Hoeve in Breda. Ik was daar vooral verantwoordelijk voor de dagbesteding van de zorgvragers en alle activiteiten/ verkoop van producten van de tuinderij.  Ik ben gastvrij en maak mensen het graag naar hun zin. Als ze op bezoek komen of met mij komen werken. Genieten van de omgeving en van elkaar is mijn moto.

  • Activiteitenbegeleidster Dementerende ouderen op Overduin in katwijk aan zee 1986 
  • Groepsleidster verstandelijk gehandicapten (kinderen) Zonnehuize Stenia 1987-1988 
  • Dagbesteding Helias Rotterdam, weverij en keramiekwerkplaats opgezet voor verstandelijk gehandicapten 1989-1996 
  • Brazilië, Florianopolis, ik heb daar een keramiekwerkplaats opgezet voor verstandelijk gehandicapten 1996-1997 
  • Persoonlijke begeleider op zorgboerderij de Beukenhof 1997-2005 
  • Voorzitter kinderboerderij De Sik Haagse beemden 1997-2005 
  • Mede initiatiefnemer van de zorgboerderij De Kleine Hoeve en directeur van Ostara BV op zorgboerderij De kleine hoeve 2005-2019

Angela Smaling

Ik ben Angela Smaling, Ik ben 57 jaar en heb 10 jaar ervaring als directeur van zorgbedrijf Ostara op zorgboerderij De Kleine Hoeve in Breda (tot 2019). Ik werkte daar als manager en als begeleider van mensen met een (meervoudige) verstandelijke handicap. Daarvoor heb ik 17 jaar gewerkt als adviseur bij een bank en verzekeringsbedrijf. Ik heb een HBO opleiding Management Economie en Recht. In 2011 heb ik een opleiding Zorgboeren aan de HAS gevolgd. Ik heb een aantal deelcertificaten van de opleiding SPH gevolgd. In december 2019 heb ik de opleiding Bewindvoering (beschermingsbewind) afgerond. Ik werk graag buiten en in de tuin. De combinatie buiten werken en kantoorwerk is voor mij de ideale werkomgeving. Ik vind het leuk om in een groep samen te werken, ben creatief, fotografeer en kook graag. 

Graag laten we jullie ons bedrijf zien,

Welkom!!
 

 
E-mailen
Bellen
Map