Tuinderij De Groene Schakel
Samen maken we de wereld een beetje mooier

Een wekelijks groentepakket

Wil je ook elke week genieten van de vers geoogste groente uit onze tuin en vind je het leuk om verrast geworden met de beste producten van dat moment? Dan is een groentepakket wellicht iets voor jou!

Vanaf de eerste week van april leveren wij tot en met december een pakket vol verse groenten, fruit* en kruiden uit de tuin. Zo ben je niet alleen wekelijks verzekerd van gevarieerde onbespoten seizoensproducten, maar ondersteun je ook nog eens een duurzame manier van voedselproductie! Zo investeren we samen in een gezonde toekomst.

*de fruitbomen zijn nog maar net geplant. Het duurt even voordat we daar de eerste vruchten van mogen plukken.  

Je betaalt aan het begin van het seizoen een bijdrage aan de tuin, en in ruil hiervoor ontvang je gedurende het seizoen, iedere week je groentepakket. We zijn erg blij met je bijdrage* aan het begin van het jaar, omdat wij dan ook de meeste kosten hebben: zaden, plantgoed en de aankoop van extra compost. En bovendien zijn wij zeker van de afzet door het jaar heen. En het maken van de pakketten zijn voor onze zorgvragers een zinvolle activiteit. 

*Het principe van een groentepakket is gebaseerd op het CSA principe (Consumer Supported Agriculture) waarbij er een oogstaandeel genomen kan worden en waarbij de “aandeelhouders” aan het begin van het jaar betalen. Daarmee worden de risico’s, die er altijd zullen zijn bij de biologische teelt, samen gedragen met de boerin. Dat geeft een mogelijkheid tot investeren in de Tuinderij en geeft een eerlijke prijs voor de producten aan de boerin.


In ruil voor je bijdrage, oogsten wij je groentepakket iedere week voor jou, vers van het land en door ons geselecteerd. Dit gaat vervolgens in een pakket met je naam erop en je ontvangt elke week een moestuinjournaal met een recept. Met zo veel verschillende soorten groenten, fruit, kruiden en knolgewassen bevind je je in een ware ontdekkingsreis van de rijkdom van het land en het 'koken met de seizoenen'! Je kan je pakket iedere week ophalen op de tuinderij De Groene Schakel. 

Wat zit er zoal in het pakket?

We telen elk jaar weer een breed assortiment groenten, kruiden, fruit, knolgewassen en eetbare bloemen. Iedere week maken wij voor onze abonnees een gevarieerd pakket. Iedere week krijg je ongeveer 5 verschillende soorten groenten. Per groente wegen we gemiddeld zo’n 200 gram per persoon af. We kunnen in april niet altijd de garantie geven dat het een volwaardig pakket is. Dat wordt dan gecompenseerd in de zomermaanden. De onbespoten groenten in het abonnement komen uit eigen tuin.

Ons seizoen begint vanaf april met oogst van allerlei soorten veldsla, rabarber, paksoi, knoflook, raapsteeltjes gevolgd door peultjes en kropsla. 's Zomers puilt de tuin uit van de bietjes, peentjes, allerlei sperzie-, snij en pronkbonen, spitskool, geurige knolvenkel, rode bietjes, rucola en andere verse kruiden. Maar ook onbekendere groenten als gele courgette, veldkomkommers, zappalito, koolrabi en bijzondere truffel aardappelen. In de nazomer en herfst volgen suikermais, haverwortel, pastinaak, pompoenen, palmkool, boerenkool en spruitjes en smakelijke onbekende knolgewassen zoals aardpeer en yaconwortel. 

Het groentepakket

Het oogstseizoen is vanaf de eerste vrijdag van april tot en met december*

*Met uitzondering van de twee weken van de kerstvakantie. Het pakket voorafgaand aan de kerstvakantie is dan wel een  dubbelpakket. 

Je kan kiezen uit twee verschillende pakketten: een 1 of 2 persoonspakket. Je ontvangt dan per week 5 verschillende groenten van 200 gram per persoon.

De kosten voor een groentepakket: 1 persoons groentepakket kost 285,00 euro.

Je groentepakket staat klaar in kratjes met een deksel met je eigen naam erop. Bij het afhalen kun je de producten overdoen in een eigen krat of tas. Wanneer onze winkel open is kan je je melden bij de kraam. Wanneer onze winkel gesloten is kan je zelf je kratje pakken in de werkschuur. Van 12.00 tot 19.00 uur kan je het pakket op vrijdag ophalen.

Kan je het pakket stopzetten als ik niet kan op vrijdag of op vakantie ben?

Graag zelfs - zo voorkomen we samen voedselverspilling. Wanneer je je pakket niet op de vrijdag kan halen, zijn er 3 mogelijkheden:

  1. Je haalt het pakket zaterdagochtend tussen 9.00 en 11.00 uur op. Pakketten die niet zijn opgehaald, zetten wij na sluitingstijd van de winkel in de werkschuur. Dit hoef je niet door te geven, en je kunt je pakket gewoon op zaterdag komen halen tot uiterlijk 11 uur. Daarna gaat het hek dicht.  
  2. Je geeft het pakket cadeau aan vrienden of familie. Leuk ter inspiratie en voor ons ook erg fijn. In de vakantietijd juli/augustus is het namelijk ook de piek met oogsten: kratten vol gekleurde bonen, courgettes, komkommers komen van 't land. We vinden het natuurlijk het mooist als we onze oogst kunnen blijven delen.
  3. Je zegt het pakket af. Dit moet je minimaal een dag van tevoren doorgeven via mail of app. Er staat die week dan geen pakket voor je klaar. Let op: je betaalt per oogstjaar, dus vakantieweken etc. worden niet verrekend.

In februari krijg je een herinnering van ons om je weer te kunnen aanmelden voor het nieuwe seizoen. We hopen natuurlijk dat je tevreden met ons bent en het komende jaar ons weer wilt ondersteunen. 

 
E-mailen
Bellen
Map